ИГРА ЗА ГОЛЕМИ МЪЖЕ
ИГРА ЗА ГОЛЕМИ МЪЖЕ

от САЙМЪН БЛОК

Режисьор:
Димитър ЖИВКОВ

Сценография и костюми:
Димитър ДИМИТРОВ

Музика:
Владо КОВАЧЕВ

Участават:
Тигран ТОРОСЯН
Юлиян БАЛАХУРОВ
Владимир ЗОМБОРИ

Трагикомедия 8+ 90 мин.

Саймън Блок е роден през 1967 г.

Критиците го сравняват с Дейвид Мамет заради умението му да пресъздава стреса и напрежението в живота на съвременния градски човек. Блок е майстор на раздвижения, остроумен диалог.

Освен “Игра за големи мъже” (“Not a game for boys”-1995), Блок е автор и на пиесите “Шимпазета” (“Chimps” - 1997), “Място на масата” (“A place of the table” - 2000), “Ръка за ръка” (“Hand in hand” - 2002)

Спектакъл осъществен от приятели, които много често забравят ролите си и преливат енергията си един на друг. Подписан от Димитър Живков като режисьор, това е наистина опит на група съмишленици сами да направят истински актьорско, стойностно представление, което да намери своето място както на софийска, така и по сцените в страната.

Подкрепата на Фондация „А.Г.-Арт Център“ дойде в много навременен момент, когато изпитвахме наистина необходимост от място, където да можем да се почувстваме у дома си и да не се притесняваме за дребните неща от кухнята на подготовката на представлението. Тяхната отзивчивост ни позволи да не правим компромиси в осъществяването на идеите ни за сценография и костюми. Някак си, в духа на всичко това, сюжетът на пиесата зазвуча по различен за нас начин.

Трима истински приятели, които са заедно от дълги години, неусетно са загубили много от истинските неща в живота и са се превърнали в безнадеждна част от общия сив, мътен поток на безликата маса, която населява по-голямата част от земното кълбо. Колкото и да се мъчат да се откъснат, да запазят някаква своя собствена физиономия, да задържат макар и със сантиметри главата си над зловонната пихтиеста маса, която ни поглъща, те не разбират как отдавна всъщност са се предали и са се превърнали в „малки“, отчаяни хора.

Текст, безкрайно богат на нюанси, ситуации, сарказъм, ирония, жестокост, сатира и някаква все пак скрита любов към всички нас – защото, всички ние се борим със себе си и с живота, и се мъчим да оцелеем духовно и психически.

Какви са травмите в душата ни, каква е цената за предателствата ни, какви са възможностите все пак за измъкване – ето, това са въпросите, по които ще се опитаме да си поговорим, да разкажем на публиката и да намерим някакви отговори.

 

Билети може да закупите Онлайн :

http://www.theater.bg/ticket_gate.php?action=show&theater=7

Билети https://bilet.bg/promoter/view/595?no_header=1  (ePay Visa & Mastercard, PayPal , Банково плащане ,куриер и наложен платеж)

на каса : пл. Славейков 4, партер - тел. 0884 321 406 

или  всички каси на БИЛЕТ.БГ : Office1superstore, к-ци Booktrading ,м-ни" На Тъмно" и др.