Изявление на театър Възраждане във връзка с несъстоялото се представление на 21.02.2017 в читалище Съгласие
Изявление на театър „Възраждане” във връзка с несъстоялото се представление на 21.02.2017 в читалище „Съгласие”. Уважаеми плевенчани, С голямо съжаление заявяваме , че обявеното за 21 февруари представление на театър „Възраждане” „Човек от земята” не се състоя по вина на външен организатор , който по своя инициатива се зае да организира гастрол в Плевен: наемане на зала, реклама и продажба на билети. Още на 20.02. организаторът съобщи, че не може да се справи с подготовката и пое ангажимента веднага да обяви отменянето на представлението, да прекрати продажбата на билети и да върне парите за закупените билети. На 21.02. в 16.00 ч. бяхме сигнализирани от зрители, че продажбата на билети тече с пълна сила в зала „Катя Попова” - факт, който говори за злонамерност и откровена измама. За същото говори и фактът, че вечерта въпросният организатор отказва да върне парите за билети, издадени без касов бон. Възмутени сме, че измамничеството навлиза вече и в територията на изкуството и изключително съжаляваме, че имената на театър „Възраждане”, на любимия актьор Христо Шопов и на читалище „Съгласие” бяха въвлечени в тази грозна история. Моля, приемете извинението ни, а ние ще направим всичко, за да бъдем в Плевен на 15-и март с „Човек от земята” – в същата зала, в същия час. ( билетите ви за 21-и февр. ще важат и за 15-и март)

Още новини

Ето я и дългоочакваната ни премиера - ВЕЛИКДЕНСКО ВИНО от Константин Илиев!
04.04.2017

Постановката на Весела Василева e в чест на 180 години от рождението на Васил Левски и 80-ия юбилей на Константин Илиев.

НОМИНАЦИЯ ЗА ИКАР 2016
13.01.2016

Успешният старт на театър "Възраждане" за годината е вече факт. Бълграската композиторка и вокален педагог - Петя Диманова е номинирана за националната награда Икар 2016 в категория - Музика. Тя ще се състезава за наградата с музиката си към постановката „Къщата на гнева“ по Федерико Г. Лорка,  на режисьорката Диана Добрева. Друга музикална тема на Диманова, номинирана за Икар е към спектакъла „Опасни връзки”, на режисьора Стилиян Петров на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” - град Варна.

Екипът на театър "Възраждане" изпрати една успешна и съзидателна година, която премина под знака на отличието. Доказателство са номинациите и наградите, с които екипът на театъра се сдоби в категории на националните нагаради "ИКАР" и "АСКЕЕР", XXVI Национален фестивал на малките театрални форми, гр. Враца и Международния театрален фестивал "Скупи Фестивал" 2015.

Сред отличниците бяха актрисата Филипа Балдева, която беше номинирана за "ИКАР" 2015,  в категорията за поддържаща женска роля в постановката "Фотоапарати" от Пьотр Гладилин. Предствлението "Къщата на гнева", номинирано в четири категории на наградите "АСКЕЕР". От тях спечели две нагарди - за най-добър спектакъл на 2015 г.  и колективна награда за поддържаща женска роля. Постановката на Диана Добрева се сдоби  и с три награди в две категории от XXVI Национален фестивал на малките театри. Към отличията  се присъединява и наградата от Международния театрален фестивал "Скупи Фестивал" 2015 за най-добра женска роля на Жана Рашева.