2 НАГРАДИ АСКЕЕР 2017!

На днешната церемония по връчването на престижните награди АСКЕЕР 2017, нашите талантиви актьори СВЕЖЕН МЛАДЕНОВ И ЙОРДАН РЪСИН станаха носители на две от статуетките. 

СВЕЖЕН МЛАДЕНОВ взе награда за ГЛАВНА МЪЖКА РОЛЯ в представлението "Великденско вино", от Константин Илиев, режисьор Весела Василева, а ЙОРДАН РЪСИН - за ПОДДЪРЖАЩА МЪЖКА РОЛЯ във "Вуйчо Ваньо", от А. П. Чехов, режисьор Григор Антонов.

Наградата за ЦЯЛОСТНО ТВОРЧЕСТВО бе връчена на автора на "Великденско вино" КОНСТАНТИН ИЛИЕВ.

ЧЕСТИТО!

 

По случай празника и нашите 5 номинации Аскеер за "Великденско вино" и "Вуйчо Ваньо" - билетите за са по 10 лв. За резервации тел.: 02/9872431 или 0884321406

 

Още новини

Ето я и дългоочакваната ни премиера - ВЕЛИКДЕНСКО ВИНО от Константин Илиев!
04.04.2017

Постановката на Весела Василева e в чест на 180 години от рождението на Васил Левски и 80-ия юбилей на Константин Илиев.

НОМИНАЦИЯ ЗА ИКАР 2016
13.01.2016

Успешният старт на театър "Възраждане" за годината е вече факт. Бълграската композиторка и вокален педагог - Петя Диманова е номинирана за националната награда Икар 2016 в категория - Музика. Тя ще се състезава за наградата с музиката си към постановката „Къщата на гнева“ по Федерико Г. Лорка,  на режисьорката Диана Добрева. Друга музикална тема на Диманова, номинирана за Икар е към спектакъла „Опасни връзки”, на режисьора Стилиян Петров на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” - град Варна.

Екипът на театър "Възраждане" изпрати една успешна и съзидателна година, която премина под знака на отличието. Доказателство са номинациите и наградите, с които екипът на театъра се сдоби в категории на националните нагаради "ИКАР" и "АСКЕЕР", XXVI Национален фестивал на малките театрални форми, гр. Враца и Международния театрален фестивал "Скупи Фестивал" 2015.

Сред отличниците бяха актрисата Филипа Балдева, която беше номинирана за "ИКАР" 2015,  в категорията за поддържаща женска роля в постановката "Фотоапарати" от Пьотр Гладилин. Предствлението "Къщата на гнева", номинирано в четири категории на наградите "АСКЕЕР". От тях спечели две нагарди - за най-добър спектакъл на 2015 г.  и колективна награда за поддържаща женска роля. Постановката на Диана Добрева се сдоби  и с три награди в две категории от XXVI Национален фестивал на малките театри. Към отличията  се присъединява и наградата от Международния театрален фестивал "Скупи Фестивал" 2015 за най-добра женска роля на Жана Рашева.