На ТеАтъР с бУкВи

Уважаеми съграждани, 
С радост Ви съобщаваме, че през юли тръгва първият проект на театър „Възраждане” от акцията „На ТеАтъР с бУкВи” - спектакли, съпроводени с титри. Желанието ни е театърът да стане достъпно преживяване за всички, които имат проблеми със слуха било по здравословни причини, било поради възрастта си. 
От течащия на екран текст могат да се възползват и онези гости на София, които трудно разбират български. 
Разбира се, ласкаем се, че сме първият български театър, който отваря врати за Вас, стотиците ни съграждани! Повече обаче ни е срам, че си даваме сметка за досегашната Ви изолираност едва сега. 
Молим за извинение и Ви чакаме с вълнение!
Спектакълът, с който стартираме акцията, е „Великденско вино” – напрегнат разговор на поп Кръстьо с немия клисар Гечо, с ловешките труженици и с невидимия Дякон Игнатий. Постановката е в чест на 180 години от рождението на Васил Левски, отличена е с 3 номинации Аскеер, а авторът Константин Илиев стана лауреат на Аскеер за цялостно творчество. 
Датите през юли, в които представлението ще тече с титри, са 15-и и 25-и.

Още новини

Ето я и дългоочакваната ни премиера - ВЕЛИКДЕНСКО ВИНО от Константин Илиев!
04.04.2017

Постановката на Весела Василева e в чест на 180 години от рождението на Васил Левски и 80-ия юбилей на Константин Илиев.

НОМИНАЦИЯ ЗА ИКАР 2016
13.01.2016

Успешният старт на театър "Възраждане" за годината е вече факт. Бълграската композиторка и вокален педагог - Петя Диманова е номинирана за националната награда Икар 2016 в категория - Музика. Тя ще се състезава за наградата с музиката си към постановката „Къщата на гнева“ по Федерико Г. Лорка,  на режисьорката Диана Добрева. Друга музикална тема на Диманова, номинирана за Икар е към спектакъла „Опасни връзки”, на режисьора Стилиян Петров на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” - град Варна.

Екипът на театър "Възраждане" изпрати една успешна и съзидателна година, която премина под знака на отличието. Доказателство са номинациите и наградите, с които екипът на театъра се сдоби в категории на националните нагаради "ИКАР" и "АСКЕЕР", XXVI Национален фестивал на малките театрални форми, гр. Враца и Международния театрален фестивал "Скупи Фестивал" 2015.

Сред отличниците бяха актрисата Филипа Балдева, която беше номинирана за "ИКАР" 2015,  в категорията за поддържаща женска роля в постановката "Фотоапарати" от Пьотр Гладилин. Предствлението "Къщата на гнева", номинирано в четири категории на наградите "АСКЕЕР". От тях спечели две нагарди - за най-добър спектакъл на 2015 г.  и колективна награда за поддържаща женска роля. Постановката на Диана Добрева се сдоби  и с три награди в две категории от XXVI Национален фестивал на малките театри. Към отличията  се присъединява и наградата от Международния театрален фестивал "Скупи Фестивал" 2015 за най-добра женска роля на Жана Рашева.