НЕБЕСЕН ОТРЯД
НЕБЕСЕН ОТРЯД

НЕБЕСЕН ОТРЯД

ДОРДЖЕ ЛЕБОВИЧ и АЛЕКСАНДЪР ОБРЕНОВИЧ

историческа драма 16+ 110 мин.

Театрално сдружение „Небесен отряд” и Стефан Данаилов

превод Евгений ФАБИАНИ 

режисьор Сава ДРАГУНЧЕВ

сценография и костюми Милена ПАНТЕЛЕЕВА

 

участват:

Валери БЕЛЕВ

Тодор БЕРОВ

Асен ДАНКОВ

Павел ИВАНОВ

Севар ИВАНОВ

Георги КАЦАРСКИ

Александър КЪНЕВ

Антъни ПЕННЕВ

 

Билети може да закупите https://bilet.bg/promoter/view/595?no_header=1  (ePay Visa & Mastercard, PayPal , Банково плащане ,куриер и наложен платеж)

на каса : пл. Славейков 4, партер - тел. 0884 321 406 

или  всички каси на БИЛЕТ.БГ : Office1superstore, к-ци Booktrading ,м-ни" На Тъмно" и др.

 

Пиесата „Небесен отряд“ е драстичен разрез на неизмеримата човешка трагедия, разиграла се по времето на най-грозните събития в световната история. Днес, вече над седемдесет години след освобождаването на концлагера за масово изтребление „Аушвиц“ от Съветските войски, чрез осем изключителни актьори раздираме отново раната на Холокоста с десетките си милиони убити. Спектакъл на изтръгнатия зов на млади хора към техните съвременници срещу невежественото безразличие и забрава.

Зверствата на нацисткия режим остават контекст на пиесата, а фокусът на действието е центриран около човешкото измерение на оставените без самоличност концлагеристи.  Захвърлени в ъгъла на съществуванието, лишени от достойнство и име, безжалостно ограбени от спомени и надежди, те отново ще се опитат да изградят свой собствен свят на човеци. „Небесен отряд“ е пиеса за непосилното и нечовешкото, за предателството и слабия характер, оцеляването и себесъхраняването, за вярата и любовта към живота. Младите актьорите доказват в 21-ви век, че човечеството може да се бори за запазването на свободата и мира. Защото наш неотменен дълг е да помним – заради самите себе си, заради своето бъдеще.

 

Сава Драгунчев