12 ГНЕВНИ - ПРЕМИЕРА
12 ГНЕВНИ - ПРЕМИЕРА

12 ГНЕВНИ

от РЕДЖИНАЛД РОУЗ

със специалното участие на Христо МУТАФЧИЕВ и Стефан МАВРОДИЕВ

криминална драма 12+ 100 мин.

режисьор проф. Пламен МАРКОВ

сценограф Мира КАЛАНОВА

композитор Петя ДИМАНОВА

участват: Ивет РАДУЛОВА

Донка АВРАМОВА-БОЧЕВА

Жана РАШЕВА

Лиляна ШОМОВА

Виттория НИКОЛОВА 

Свежен МЛАДЕНОВ 

Христо СТАНЧЕВ

Георги ЗЛАТАРЕВ 

Йордан РЪСИН

Боян МЛАДЕНОВ

​Костадинка АРАТЛЪКОВА

​Анатоли ЛАЗАРОВ

Ивайло ДРАГИЕВ 

Христо МУТАФЧИЕВ

Стефан МАВРОДИЕВ

„12-те гневни“

от РЕДЖИНАЛД РОУЗ

криминална драма 12+ 100 мин.

режисьор проф. Пламен МАРКОВ

сценограф Мира КАЛАНОВА

композитор Петя ДИМАНОВА

участват:Ивет РАДУЛОВА, Донка АВРАМОВА-БОЧЕВА, Жана РАШЕВА, Лиляна ШОМОВА, Виттория НИКОЛОВА, Костадинка АРАТЛЪКОВА, Свежен МЛАДЕНОВ, Христо СТАНЧЕВ, Георги ЗЛАТАРЕВ, Йордан РЪСИН, Анатоли ЛАЗАРОВ, Боян МЛАДЕНОВ, Ивайло ДРАГИЕВ, със специалното участие на Христо МУТАФЧИЕВ и Стефан МАВРОДИЕВ

БИЛЕТИ http://bilet.bg/promoter/view/479?no_header=1 (ePay, PayPal , Банково плащане )

на тел. 0887 333 112 (куриер и наложен платеж)

на каса : пл. Славейков 4, партер - тел. 0884 321 406 

или  всички каси на БИЛЕТ.БГ : Office1superstore, к-ци Booktrading ,м-ни" На Тъмно" и др.

 

Краят на съдебно дело. Дванадесет съдебни заседатели са събрани в малка, задушна стая, за да решатат съдбата на обвиняемия – 18 годишно момче, обвинено в най-тежкото престъпление – предумишлено убийство. Всички са убедени в неговата вина. Всички, освен един. Един живот е отнет. Друг е поставен на карта. Ще успеят ли съдебните заседатели да решат безпристрастно дали е виновен или невинен? Ще успеят ли да загърбят собствените си предразсъдъци? Собственото си минало? Ако всички гласуват „виновен“, наказанието е едно – доживотен затвор.

 „12 Angry men” („12 разгневени мъже“) на Реджиналд Роуз е обявена за едно от националните богатства на САЩ. Написана е като телевизионна пиеса през 1954 г. и адаптирана за театър и кино в следващите три години. За първи път се появява на големия екран под режисурата на Сидни Лемът, с участието на Хенри Фонда. На следващите награди  „Оскар“ е номиниран в три категории – за най-добър филм, режисура и адаптация на сценарий. В последствие с огромен успех многократно е филмирана и поставяна на театралната сцена. В нея са участвали звезди като Джак Лемън, Тони Данза, Оуен О‘Нийл, Том Конти, Мартин Шоу и други. На 64-я филмов фестивал във Венеция, журито присъжда специалната награда на филмовия режисьор Никита Михалков за неговата адаптация на сценария – „12“.

В своята режисура проф. Пламен Марков разчупва табутата и излиза от клишето на 12 съдебни заседатели – мъже, като въвежда женски образи. Те са преплетени умело, без да нарушават общия ритъм, подсилвайки ефекта на достоверност и стига до най-дълбоките кътчета на сърцата на зрителите.

 

Премиера 23 януари 2018 година.