Последната тайна на Фреди Меркюри се завръща на сцената на театър Възраждане!

След едногодишна пауза, постановката „Последната тайна на Фреди Меркюри“ се завръща на сцената на Театър „Възраждане“. Нейн автор е известният журналист Ирина Гигова, а режисьор – Съни Сънински.

Първия спектакъл ще бъде на 27 януари – точно пет години след премиерата, а през февруари можете да я гледате на 11 (неделя). Представлението на 27-ми ще бъде и дебют в този спектакъл за актрисата Донка Аврамова-Бочева, която влиза на мястото на Яна Кузова в ролята на един от Ангелите.
...
"Един ден на вратата в дома на Рудолф Нуреев – екзотичният и магнетичен Бог на световния танц, потропва един друг Бог – този на роксцената – Фреди Меркюри."
“Фреди – могъщият магьосник от сцената (Анатоли Лазаров), и ранимият, истинският Фарук Булсара (Свежен Младенов), останал загадка за медиите. Две личности в един човек, две истини за един гений, събрани в обща изповед пред друг бог на сцената, Нуреев (Георги Златарев) – любопитно решение сред декорите на Невяна Кавалджиева и оригиналната музика на „Куин“ (В. Цветкова, в-к „Труд“)

ПОСЛЕДНАТА ТАЙНА НА ФРЕДИ МЕРКЮРИ
ИРИНА ГИГОВА
драма 12+ 90 мин.
режисьор Съни СЪНИНСКИ
сценография и костюми Невяна КАВАЛДЖИЕВА
хореография Мила ИСКРЕНОВА
музикална среда Тодор СТОЯНОВ
участват: Свежен МЛАДЕНОВ, Анатоли ЛАЗАРОВ, Георги ЗЛАТАРЕВ, Мариана ЖИКИЧ, Филипа БАЛДЕВА, Донка АВРАМОВА-БОЧЕВА

http://theatrevazrajdane.bg/1223

 

Още новини

Ето я и дългоочакваната ни премиера - ВЕЛИКДЕНСКО ВИНО от Константин Илиев!
04.04.2017

Постановката на Весела Василева e в чест на 180 години от рождението на Васил Левски и 80-ия юбилей на Константин Илиев.

НОМИНАЦИЯ ЗА ИКАР 2016
13.01.2016

Успешният старт на театър "Възраждане" за годината е вече факт. Бълграската композиторка и вокален педагог - Петя Диманова е номинирана за националната награда Икар 2016 в категория - Музика. Тя ще се състезава за наградата с музиката си към постановката „Къщата на гнева“ по Федерико Г. Лорка,  на режисьорката Диана Добрева. Друга музикална тема на Диманова, номинирана за Икар е към спектакъла „Опасни връзки”, на режисьора Стилиян Петров на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” - град Варна.

Екипът на театър "Възраждане" изпрати една успешна и съзидателна година, която премина под знака на отличието. Доказателство са номинациите и наградите, с които екипът на театъра се сдоби в категории на националните нагаради "ИКАР" и "АСКЕЕР", XXVI Национален фестивал на малките театрални форми, гр. Враца и Международния театрален фестивал "Скупи Фестивал" 2015.

Сред отличниците бяха актрисата Филипа Балдева, която беше номинирана за "ИКАР" 2015,  в категорията за поддържаща женска роля в постановката "Фотоапарати" от Пьотр Гладилин. Предствлението "Къщата на гнева", номинирано в четири категории на наградите "АСКЕЕР". От тях спечели две нагарди - за най-добър спектакъл на 2015 г.  и колективна награда за поддържаща женска роля. Постановката на Диана Добрева се сдоби  и с три награди в две категории от XXVI Национален фестивал на малките театри. Към отличията  се присъединява и наградата от Международния театрален фестивал "Скупи Фестивал" 2015 за най-добра женска роля на Жана Рашева.