100... 200... 300!? - Юбилейно представление номер 300 на КОТАРАКЪТ С ЧИЗМИ от Нина Стойчева по Шарл Перо в театър Възраждане!

На 4 февруари 2018 година от 12:30 ч. на сцената на театър „Възраждане“ ще се изиграе юбилейно представление на „Котаракът с чизми“ под номер 300. 22 години са минали от премиерата, а  постановката на проф. Елена Баева продължава да радва малките и големи зрители. През годините в ролите са се превъплъщавали редица големи актьори като Димитър Манчев, Елизабет Карагеоргиева, Виолета Донева, Биляна Петринска, Иван Хаджиянев, Димитър Георгиев, Пейчо Пейчев, Даниел Цочев, Татяна Захова, Нина Томашова, Катерина Горанова, Атанас Жеков.

Двама са актьорите, които неизменно присъстват в състава още от самото му създаване до днес – Роберт Янакиев и Ивет Радулова.

 

През 2015 година представлението става носител на наградата „Маестро Димитър Вълчев“ за популяризиране на неговото творчество.

Още новини

Ето я и дългоочакваната ни премиера - ВЕЛИКДЕНСКО ВИНО от Константин Илиев!
04.04.2017

Постановката на Весела Василева e в чест на 180 години от рождението на Васил Левски и 80-ия юбилей на Константин Илиев.

НОМИНАЦИЯ ЗА ИКАР 2016
13.01.2016

Успешният старт на театър "Възраждане" за годината е вече факт. Бълграската композиторка и вокален педагог - Петя Диманова е номинирана за националната награда Икар 2016 в категория - Музика. Тя ще се състезава за наградата с музиката си към постановката „Къщата на гнева“ по Федерико Г. Лорка,  на режисьорката Диана Добрева. Друга музикална тема на Диманова, номинирана за Икар е към спектакъла „Опасни връзки”, на режисьора Стилиян Петров на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” - град Варна.

Екипът на театър "Възраждане" изпрати една успешна и съзидателна година, която премина под знака на отличието. Доказателство са номинациите и наградите, с които екипът на театъра се сдоби в категории на националните нагаради "ИКАР" и "АСКЕЕР", XXVI Национален фестивал на малките театрални форми, гр. Враца и Международния театрален фестивал "Скупи Фестивал" 2015.

Сред отличниците бяха актрисата Филипа Балдева, която беше номинирана за "ИКАР" 2015,  в категорията за поддържаща женска роля в постановката "Фотоапарати" от Пьотр Гладилин. Предствлението "Къщата на гнева", номинирано в четири категории на наградите "АСКЕЕР". От тях спечели две нагарди - за най-добър спектакъл на 2015 г.  и колективна награда за поддържаща женска роля. Постановката на Диана Добрева се сдоби  и с три награди в две категории от XXVI Национален фестивал на малките театри. Към отличията  се присъединява и наградата от Международния театрален фестивал "Скупи Фестивал" 2015 за най-добра женска роля на Жана Рашева.