За нас

Общински културен институт Театър Възраждане се помещава в сградата на Столична библиотека на пл. Славейков 4, от 1994 година. Залата е камерна и разполага със 100 места. Съставът на театъра включва 35 души творчески и административно-технически персонал. На сцената на Театър Възраждане с предимство се поставят пиеси от български и европейски съвременни и класически драматурзи. Репертоарната политика продължава и развива традициите на драматургията с национално и международно значение.
Театър Възраждане е един от малкото столични театри, на чиято сцена с огромен успех се играят представления за деца. В осъществяването на спектаклите се ангажират първокласни творчески екипи – режисьори, актьори, сценографи от всички поколения – от майсторите, до студентите на НАТФИЗ и Театрален колеж „Любен Гройс”. Тази приемственост е част от традициите на националния ни театър.

" ...театърът е столичният Възраждане. Там всичко свястно, що се ражда като идея и представление, се крепи на единния възрожденски ентусиазъм, упорство и любов. Затова не притеснява с дързост фактът, че този миниатюрен храм на Мелпомена (квартирант в Столичната библиотека), си е избрал именно такова претенциозно име. Нито пък ни изненадва, че едни от най-качествените актьори и режисьори, с вкус към психологическите камерни спектакли, с удоволствие откликват и играят там.., блазни ги предизвикателната (и рискова) възможност да застанат лице в лице с публиката – буквално на крачка от нея...”   
ПАРТНЬОРИ