Най-бедното място на земята

по пиесата на Галина Д. Георгиева „Астероид 35 111"

60
Режисьор: Станислава Кирилова
Сценография: Надежда Лазарова
Сценография и костюми: Маргарита Захариева
Музика: Христо Намлиев
Хореография: Светлин Ивелинов
Осветление: Борис Манолов
Фотограф: Деница Еникова
Видео: Биляна Кирилова
Консултант: Петър Денчев
Участват: Станислава Коцева, Георги Богданов, Георги Златарев, Димитър Бисеров, Георги-Маноел Димитров, Борис Луканов, Албена Георгиева, Пламен Манасиев, Румен Драганов

Най-бедното място на земята е пространството на духовността и  поезията. А от поезия „ се нуждаят само нещата, от които не се нуждае никой. Тя е най-бедното място на цялата земя. И тя е място свято“ – пише известната руска поетеса Марина Цветаева в отговор на развилнелия се  брутален прагматизъм, страх и цинизъм, който властва в Съветския съюз.
„Най-бедното място на земята“ е спектакъл за извънредната, никому не нужна поетеса, която отдава живота си, за да остане вярна на принципите си. Извънредността, изключителността и несъвместимостта с ординерния живот на тази толкова  ярка личност изпълва съзнанието с въпроси за същността на съществуването и неговото реално случване. Цветаева  поставя  много висока летва – морална, човешка и творческа – цел е абсолюта, досега с незримото, огромното, надтелесното. Целият живот на поетесата е безкрайна парадоксална история за невъзможното присъствие на твореца в един толкова материален и осезаем свят.

Предпремиера 29.01.2020, премиера 05.02.2020.


ПАРТНЬОРИ