Отвъд ограниченията

90
Режисьор: Цвета Балийска
Диригент: Цвета Балийска
Музика: Константин Кучев
Участват: Цветина Матова, Пламен Петков, Звездомира Георгиева
Заповядайте на новия интерактивен спектакъл “ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА” на Playback театър „Тук и сега” - едновременно на живо в Театър Възраждане и чрез онлайн стрийминг в zoom.
Темата на спектакъла отговаря на настоящата критична ситуация на световна пандемия. Спектакълът търси своя материал в чисто човешките реакции в моменти на ограничение и фрустрация, но и в новия поглед и способност те да се превърнат в градивна структура. Акцент в тематиката на представленито e умението да отидеш “отвъд ограниченията” и да изградиш основа за нови, успешни житейски практики.
Представянето на спектакъла комбинира изпълнение на живо и онлайн стрийминг, осъществен в реално време с хора от цял свят. По време на представленията екипът ще  взаимодейства едновременно с двете аудитории. Визуалните материали и включванията на публика и актьори ще бъдат излъчвани на мултимедиен екран – част от сценографията на сценичното пространство. Комуникацията с двете аудитории ще бъде ръководена от Диригента на спектакъла. В допълнение към стандартните изразни средства на актьора – слово, танц, всеки от тях ще разполага с лична камера, чрез която да се включва директно в онлайн платформата, в която се излъчва представлението /Zoom/. 
Освен това „Отвъд ограниченията“ ще свърже семейства, разделени от местоживеенето си, които ще могат да присъстват в едно и също време и пространство и да споделят преживяването и историите си. 
Режисьор и диригент: Цвета Балийска
Музикант: Константин Кучев
Актьори: Цветина Матова, Пламен Петков, Звездомира Георгиева 
PLAYBACK театърът е интерактивна импровизационна форма, която възниква и се интерпретира “тук и сега”, с участието на артистите и публиката. Актьорите импровизират, изигравайки разказани от зрителите лични истории, следвайки строг ритуал и рамка.  Представлението и общуването с публиката се ръководи от така наречения Диригент – Режисьор, който разговаря с публиката, въвлича я в участие, създава атмосфера на доверие и режисира актьорите, използвайки кодови названия. Актьорската игра е съпроводена от изпълнявана на живо музика, отново с импровизационен характер. 
Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд култура, в партньорство с Театър Възраждане и Н.Ч.“Н. Хайтов- 1936“. 
 
За zoom публиката:
След като закупите билета си- на мейла, от който сте купили билета ще получите zoom линк,  в който линк на 17 февруари 2022 в 18,50 ч влезте и ще попаднете в waiting room. Веднага след като екипът е готов- ще бъдете допуснати в залата. Важно е да сте с изключен микрофон и включена камера. Проверете дали hide non video participants  е отметнато и бъдете на gallery view.  Ще получите тези инструкции и на живо. Осигурете си 1.30 часа- да бъдете необезпокоявани, настанете се удобно, гледайте представлението на компютър или домашно кино, ако разполагате с такова, имайте предвид, че на телефон няма да видите голяма част от кинематографията и  режисурата на спектакъла. 
 
 
www.theatrehereandnow.com
FB: https://www.facebook.com/PlaybackTheatreHereandNow
Instagram: playback_theatre_here_and_now
YouTube: трейлър за спектакъла: https://www.youtube.com/watch?v=GS5j_LiFBKE
Отзиви от публиката: https://www.youtube.com/watch?v=Mi5GtStIPgo&t=6s
 https://www.youtube.com/watch?v=utXiTPv0p8o&t=7s
 
Повече за „Тук и сега“ и Playback театърa:
Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно- диалогът, изиграването, музиката. Това е преживяване, което трудно може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално. 
През 2022г. се навършват 47 години от създаването на Playback театъра. 
Световната му история е богата и мащабна, 
има хиляди групи по целия свят. "Тук и сега" е първата професионална българска група, член на International Playback Theatre Network и двигател на развитието на playback театъра в България. Основан е през януари 2013г. от Цвета Балийска- актриса, акредитиран playback преподавател, психодраматистрежисьор и член на борда на директорите на Center for Playback Theatre (САЩ). Цвета е обучена от създателя на playback театъра-  Джонатан Фокс (USA). Тя е първият представител на България на международно събитие- European Playback Theatre Gathering в Амстердам- ноември 2014г
„Тук и сега” има над 
350 представления на различни локации в София и страната, пред разнообразна публика. Участва в можество фестивали, конференции и форуми. Организира уъркшопи, курсове, фестивали и разпространява playback театъра в България. 
,„Тук и сега” са селектирани да играят на междунардния форум „European Plauback Theatre Gathering” 2017 в Будапеща, Унгария, както на International Playback Theatre Conference, India, Бангалор и са организатори и домакини на „European Plauback Theatre Gathering” 2022, който ще се случи в София.

 


ПАРТНЬОРИ