Отмяна

Стейси Грег

90
Превод: Сава Драгунчев
Режисьор: Зафир Раджаб
Сценография и костюми: Елис Вели
Музика: Ян Руменин
Глас: Лора Ахтарджиева
Графичен дизайн: Радослава Боор
Участват: Виттория Николова, Йордан Ръсин
Препоръчителна възраст: 16+
ОТМЯНА е пиеса, която излиза извън рамката, която провокира, шокира и докосва най-дълбоките страхове и скрити тайни в душите ни.
Тя е завладяваща футуристична пиеса, която задава въпроси като: Какво е човекът? Има ли нещо под биологичната обвивка? Докъде бихме стигнали, в целта си да спасим любовта. Бихме ли живели вечно, ако можехме и на каква цена? Какво има отвъд и има ли нещо? 
Определяна от оксфордския университет като брилянтна, “ОТМЯНА” е академично структуриран текст, който съчетава в себе си множество жанрове.

В свят, в който използването на технологии за заличаване на несъвършенствата и уврежданията на хората е все по-нормално, една двойка се връща към основите. Далеч от града Марк (Йордан Ръсин) и Вайълет (Виттория Николова) с нетърпение очакват естественото раждане на първото си бебе. Но един от тях има тайна, която заплашва да подкопае съвършения им свят.

Автор на пиесата е  ирландският драматург Стейси Грег. Нейните творби включват Perve (театър Аби, Дъблин, носител на наградата Stewart Parker Trust / BBC Radio Drama Award), Lagan (театър Овална Къща, номиниран за наградата Off West End за най-обещаващ драматург) и т.н. Текст на автора се поставя за първи път на българска сцена.

 
Зафир Раджаб, режисьор
 
  • Номинация за "Аскеер 2023" на Йордан Ръсин, в категория ВОДЕЩА МЪЖКА РОЛЯ, за ролята му на Марк в "Отмяна".

купи билет
02 Март, 19.00 (зала Надежда)

ПАРТНЬОРИ