Рогоносци

Жан- Батист Молиер

Рогоносци
Жан- Батист Молиер
90
Режисьор: Йосиф Сърчаджиев
Сценография и костюми: Теодора Лазарова, Илина Грозева
Участват: Анатоли Лазаров, Маринела Ангелова, Свежен Младенов, Мариана Жикич, Йордан Ръсин, Саня Борисова, Ивайло Драгиев, Донка Аврамова - Бочева, Христо Ботев Станчев, Боян Младенов, Георги Златарев, Ивет Радулова, Лили Шомова, Костадинка Аратлъкова
Има легенда, която разказва, че някога, в дълбока древност, боговете са създали мъжа и жената, като едно същество. В хармония, доволство и екстаз живеели двуполовите същества, но на боговете им доскучало и за забавление разделили мъжете от жените и ги пръснали по цялата земя. Изпаднали в паника, всички се втурнали да търсят половинките си да възстановят цялото, хармонията и екстаза. Така е и днес, така е било и назад през вековете. Това неистово стремление е дало енергия на хиляди литературни произведения. Много са драмите и трагедиите, но много са и комичните ситуации, които поражда тази бъркотия и стремежът ни да бъде преодоляна. Жан Батист Молиер, царят на френската комедия през 17-ти век и на всички времена, ни предлага две очарователни произведения – бисери и до днес в световната драматургия. ”Жорж Данден,или измаменият съпруг” и „Сганарел, рогоносец без рога”, обединихме в един спектакъл със заглавие „Рогоносци”, защото и в двете пиеси основното действие е подчинено пак на тоя вечен стремеж в търсене на загубената половинка.
 
Но…, както се казва в една популярна песен:
 
”Аз търся тебе,
ти търсиш друг,
той търси друга,
тя пък търси друг…”,
намирането на половинката е голяма рядкост.

 
Е, щом е така , нищо друго не ни остава, освен да се посмеем с героите и да се примирим със себе си. Доколкото е възможно.
 
Приятно забавление!
Йосиф Сърчаджиев

купи билет
25 Септември, 19.00 (зала Надежда)
купи билет
26 Септември, 19.00 (зала Надежда)
купи билет
09 Октомври, 19.00 (зала Надежда)
купи билет
29 Октомври, 19.00 (зала Надежда)

ПАРТНЬОРИ