Две жестоки истини за любовта на сцената на театър Възраждане

Две жестоки истини за любовта на сцената на театър Възраждане

Стартира новият ни сезон!
Гледайте последните две премиерни заглавия на сцената ни - Госпожица Юлия и Отмяна, които разглеждат най-вълнуващата тема за човека- Любовта по жесток, разтърсващ и неповторим начин. 

Пиесата Госпожица Юлия, написана от шведския драматург и писател Аугуст Стриндберг се качи на сцената на театър Възраждане през март тази година. 
Действието се развива в средата на лятото, на Еньовден. На този празник хората разполагат с неограничена свобода за една нощЗа тази една нощ всички семейни връзки, всички морални норми са отменени. А когато слънцето изгрее, празникът свършва и всеки участник е длъжен да се върне към своя стар живот…

Спектакълът беше високо оценен от театралната публика и критика. Главната женска роля е поверена на Виттория Николова, а актрисата Лили Шомова получи награда Аскеер 2022 в категория Поддържаща женска роля за ролята й на Кристин. Представлението получи и три Номинации "Аскеер 2022" в следните категории: водеща мъжка роля- Боян Младенов за ролята му на Жан, сценография- Никола Тороманов – Фичо и театрална музика- Калин Николов.

Отмяна е последното премиерно представление в репертоара на театър “Възраждане”, което предизвика истински фурор с разтърсващите футуристични решения, засягащи реални теми. 
Отмяна задава въпроси като: Какво е човекът? Има ли нещо под биологичната обвивка? Докъде бихме стигнали, в целта си да спасим любовта. Бихме ли живяли вечно, ако можехме и на каква цена? Какво има отвъд и има ли нещо? 
В свят, в който използването на технологии за заличаване на несъвършенствата и уврежданията на хората е все по-нормално, една двойка се връща към основите. Далеч от града Марк (Йордан Ръсин) и Вайълет (Виттория Николова) с нетърпение очакват естественото раждане на първото си бебе. Но един от тях има тайна, която заплашва да подкопае съвършения им свят.

Следващи дати на “Госпожица Юлия” - 27 септември, 22 октомври.
Следващи дати на “Отмяна” - 29 октомври, 30 октомври, 18 октомври.
Всички новини

ПАРТНЬОРИ