Усмихнатият Йосиф или усмихнати от Йосиф и вечните комедии на Молиер

Усмихнатият Йосиф или усмихнати от Йосиф и вечните комедии на Молиер

Йосиф Сърчаджиев е роден в семейството на режисьора Стефан Сърчаджиев и Анна Фаденхехт. През 1970 г. завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов". Дебютира в Сливенския театър в пиесата „Слуга на двама господари“, в ролята на Труфалдино. А през годините радва публиката от най-големите ни родни сцени. 

“Един от най-талантливите, обичани и противоречиви актьори с ДНК на общественик, политик и неспокойник - Йосиф Сърчаджиев.” - пишат за него в материал на в. Труд. 

 
Изкуството е неговата голяма любов

Той е един от родните ни актьори с най-внушителни образи в киното, с ролите си в "Хан Аспарух", "Време разделно" и още много други на големия и малкия екран. 

Подхожда към театъра с цялото си сърце и споделя, че иска да прави театър на такова ниво, че актьорите да имат удоволствие да правят нещо истинско. 

 
В ролята на режисьор
 
Театър Възраждане започва новия си сезон с премиера на постановката "Рогоносци" по Молиер, чийто режисьор е именно изключителният Йосиф Сърчаджиев. 

Две заглавия, написани от царя на френската комедия- Молиер - "Жорж Данден, или измаменият съпруг" и "Сганарел, рогоносец без рога" той обединява в един спектакъл:

 
Рогоносци

"Моята идея за театъра е не само да доставяме удоволствие на публиката, но и да я накараме да се замисли. Днешният ден става много сив и моята цел с театъра е да давам цвят на хората.”- споделя режисьорът.

Жан Батист Молиер ни е завещал две очарователни произведения – бисери в световната драматургия, които имат един и същи вкус, преминаващ през любовта, омразата, завистта, изневярата, както във физически, така и в духовен смисъл. В спектакъла има не само смях, има и драма, също като в човешкия живот. И в двете пиеси основното действие е подчинено пак на вечния стремеж в търсене на загубената половинка.

Творческият екип е в състав:

Сценография и костюми: 
Теодора Лазарова и Илина Грозева 

В ролите на 
Жорж Данден - Анатоли Лазаров
Анжелика - Маринела Ангелова
Г-н дьо Сотанвил и Вилбрьокен - Свежен Младенов
Г-жа дьо Сотанвил - Мариана Жикич
Клитандър - Йордан Ръсин
Клодина и Чау Шау - Саня Борисова
Грьо Рьоне - Ивайло Драгиев
Колена и Валер - Донка Аврамова – Бочева
Годжибюс - Христо Ботев
Сели - Костадинка Аратлъкова
Лели и Любен- Боян Младенов 
Сганарел - Георги Златарев
Жената на Сганарел - Ивет Радулова
Прислужницата на Сели - Лиляна Шомова 


снимка: Георги Златарев
Всички новини

ПАРТНЬОРИ