Костюми на театър Възраждане във Fashion week - България

Костюми на театър Възраждане във Fashion week - България

За първи път във Fashion week участват театрални костюми. 
Най-новата детска пиеса на театър Възраждане “Алиса в страната на чудесата” може да се похвали със забележителна костюмография, дело на дизайнера Мира Бъчварова. Костюмите бяха представени предпремиерно специално за Fashion week - България. Мира Бъчварова прави трета постановка като костюмограф за театър „Възраждане“ за спектаклите  „Снежанка и седемте джуджета„, “Ян Бибиян и Дяволчето Фют“, а решенията й са смели и провокативни и се храсват, както на децата, така и на техните родители.
Актьорите от театър Възраждане- Свежен Младенов, Георги Златарев, Боян Младенов и режисьорът на най-новата постановка за деца на камерния театър дефилираха в шоуто и представиха уникалните костюми по забавен и неповторим начин.

„Театърът е в основата на висшата мода, затова за мен е чест да представя месец преди премиерата на представлението на театър „Възраждане“ костюмите от спектакъла за деца и възрастни: „Алиса в страната на чудесата“. Също така винаги се вълнувам да работя с режисьора, актьора, сценографа, илюзионист и експериментатор Христо Ботев Станчев, по чиято покана съм костюмограф на постановката. В спектакъла са включени ефекти, фокуси, но също така идеите му относно костюмите превишават границите на фантазията, с което колаборацията между нас винаги е висока летва. Горда съм, че в модното шоу ще участват актьори с невероятна кариера и изграден имидж на театралната и кинематографската сцена. Адмирации и към директора на театър “Възраждане” - Роберт Янакиев, който подкрепя всяка щура идея, така наистина творческият процес върви гладко и креативно. "- коментира за своята работа с театър Възраждане дизайнерът Мира Бъчварова. 

Снимки източник: FB Page- Sofia Fashion Week


 
Всички новини

ПАРТНЬОРИ