Онлайн и този уикенд, отново с два спектакъла

Онлайн и този уикенд, отново с два спектакъла

Запазили сме Ви място на първия ред.
Гледайте спектаклите ни онлайн и този уикенд. 

„Джуджето Дългоноско“ е приказка на немския писател Вилхелм Хауф и е тематично е свързана с операта на Рихард Вагнер „Танхойзер“.
Постановката ни разкрива историята на едно бедно семейство, в което расте малкият Вилм. Един ден на пазара пристига зла вещица и момчето започва да се подиграва на отблъскващата ѝ външност. Ядосана от думите му, тя го омагьосва в малко уродливо джудже. Вилм е принуден да напусне дома си и решава да отиде при хергоца да стане главен готвач. Това му се отдава и постепенно започва да трупа богатства.  Една гъска, също омагьосана от вещицата, завинаги ще промени живота му и заедно ще успеят да се освободят от магията.

"Великденско вино" е пиеса- феномен! Играна е в почти всички български театри и не е слизала от сцена в продължение на 37 години. Театър “Възраждане” поставя текста на сцената си през 2017 г. 

Представлението се опитва да намери отговора на въпросите дали такъв човек- човек на вярата и доброто, би предал Васил Левски? Къде духа му е пречупен и къде душата се оказва по- слаба от характера? Във „Великденско вино“ чувството за вина разяжда отвътре човешката душа и започва да я руши пагубно.

Режисьор на спектакъла е Весела Василева, участват Свежен Младенов и Йордан Ръсин. Оператор, Стефан Н. Щерев. 


"Великденско вино" - награди и номинации:
Аскеер 2017 за главна мъжка роля на Свежен Младенов.

Номинация Аскеер 2017 за Най-добър спектакъл,
номинация Аскеер 2017 за изгряваща звезда на режисьора Весела Василева.
 
Всички новини

ПАРТНЬОРИ