Три премиери в три поредни седмици

Три премиери в три поредни седмици

Три поредни седмици с три премиери на сцената ни, така започва нашата 2021 година!

Каним Ви на театър в театъра, вдъхновен от митологичния образ на жената-богиня и неочакваната среща с нея, която преобръща закостенелите възгледи на съвременния човек. Гледайте "Венера в кожа" отново на 24 март. 

Претворяваме живота, но вярваме, че обичта е единствената реалност, която си заслужава да населява душата на човека.

Тенеси Уилямс е „поетът на изгубените души“, който често е свързван с емпатията към духовно ранените персонажи.
"Нощта на игуаната" е сценична постановка, написана от американския писател и драматург, въз основа на неговия разказ от 1948 г.  До 1960 г. Уилямс завършва триактната версия на текста, чиято премиера се състои на Бродуей през 1961 г. Следват две филмови адаптации. На българска сцена пиесата е поставяна за последно преди 20 години, през 1991 г.  Завършвайки "Нощта на игуаната", Уилямс пише следната забележка: "...пластическите елементи трябва да са сдържани - за да не доминират над по-важното - човешките стойности." 
Представлението ни умело балансира тези търсения на автора и е адресирано до съвременния зрител.  
“Нощта на игуаната”- премиера на 26 и 27 февруари. 

През март на сцената ни се качва историята за жертвите на красотата - дадени За и взети От нея. Възможна ли е красотата, ако цената е погубването на човешкия живот? Жертви ли сме на собствените си мечти за по-добро съществуване? И може ли да е свободен този, който е унищожил един стремеж към свобода? Отговорите са скрити в Тадж Махал, а неговите стражи са разказвачите на тази тъжна приказка за красотата. "Стражата на Тадж Махал" с премиера на 4 март. 


 
Всички новини

ПАРТНЬОРИ