В подкрепа на решението на кмета на гр. София, г-жа Йорданка Фандъкова и мярката й за затваряне на заведенията

В подкрепа на решението на кмета на гр. София, г-жа Йорданка Фандъкова и мярката й за затваряне на заведенията

Нашето виждане като културна институция, посрещаща хора е категорично в подкрепа на решението на кмета на гр. София, г-жа Йорданка Фандъкова и мярката й за затваряне на заведенията. 
 
Театрите работят със стриктен и регламентиран ред, който всеки от тях разписа и беше одобрен от Столична община преди седмици. Част от първоначалните мерки са, че в театрите се допускат определен брой зрители, които са настанени на разстояние едни от други, извършва се контролирана дезинфекция на залите, а зрителите носят задължително маски. В театър “Възраждане” освен дезинфекция  на залата и всички повърхности, сме щастливи да се похвалим с прозорци, нещо което ни позволява да проветряваме след всяко представление. 
В този ред на мисли рискът от заразяване в театъра е сведен до минимум за разлика от заведенията. И на двете места гражданите на столицата могат да получат приятни емоции, но има една тънка разлика, че в театрите е доста по-безопасно. 
Във връзка с разработените планове за работа, изискани от Столична община, за работата на културните институции по време на Covid 19, мерките бяха разписани спрямо конкретните пространства, зали и начин на работа на всеки театър. Част от културните пространства в столицата, дори вече записват имената на посетителите на билетите им, тъй като това може бързо да подпомогне обратната връзка с всички, които са били настанени в един и същи сектор, особено в по-големите пространства и да се спре бързо разпространението на заразата. Тази мярка е неприложима за заведенията и клубовете, поради невъзможността за ограничение на движението на посетителите. 
Споделено от нашите зрители, намаленият риск от заразяване прави за тях удоволствието от преживяването в театъра предпочитано.
 
Екипът на театър “Възраждане"
Всички новини

ПАРТНЬОРИ