Skip to content Skip to footer

Болки на душата

„Болки на душата“ е моноспектакъл, който изследва страданията и самотата на една жена, в чийто живот започват да се преплитат минало и настояще, реалност и илюзия. Който ни провокира да погледнем отвън навътре и отвътре навън. В който всеки може да открие частичка от себе си и да преоткрие душата си. Спектакълът е наситен с възходящо градиращи събития, които пренасят зрителя във вътрешния свят на една изстрадала жена. Пренасят го в душата Ѝ, изпълнена с терзания и мъка. „Високият интелект на Бергман е в тази жена, на която и е трудно да съществува в този живот. Обвинява себе си за това, че е сложна, че си въобразява. Но точно това я прави интересна. Една сложност, натовареност прави човека любопитен. Кара те да го загледаш. Опростяването води до еднаквост“.

~Сашка Братанова~


„Душата не се вижда, тя се усеща. Текстът се опитва да събуди душата… Надявам се, гледайки представлението, всеки да види някакъв свой проблем и да получи просветление как да го разреши“, казва голямата актриса. 
„Подарете си Бергман, защото не е нещо, което може да ви се случи често! Има изключителни творци и не трябва да пропускаме възможността да се докосваме до тях!“, 

 ~Роберт Янакиев~


Постановката е копродукция на Столичен куклен театър и театър “Възраждане” по споразумение с Джоузеф Вайнбергер ООД, Лондон, от името на Фондация “Ингмар Бергман”.

АвторИнгмар БергманПреводМеглена БоденскаРежисьорРоберт ЯнакиевСценографияИва ГиковаМузикално оформлениеРоберт ЯнакиевМултимедияТеодор КиряковУчастватСашка БратановаShare